Over mij

Over Davy van der Leest

Na jarenlang in de detailhandel te hebben gewerkt, besloot ik daar een punt achter te zetten en mijn passie voor de Chinese geneeskunde te volgen. Ik heb mijn HBO TuiNa en acupunctuuropleiding gevolgd bij Total Health.

Sinds 2015 ben ik werkzaam als TuiNa massage Therapeut waarna ik in 2021 mijn diploma tot acupuncturist behaalde. Ik benader de klacht als acupuncturist, therapeut en begeleider van het proces van herstel. Uiteraard maak ik gebruik van door mij geleerde vaardigheden op het gebied van TuiNa en acupunctuur gericht op de specifieke klacht. Elk mens en elke klacht is uniek en verdient een persoonlijk benadering.

Graag leg ik tijdens de behandeling uit waarom en wat ik doe. Ik probeer de behandeling toe te lichten op een nuchtere manier. Uiteindelijk is elke klacht een toestand van het niet in evenwicht zijn. Met de toepassing van TuiNa en Acupunctuur kan ik orde scheppen in de kleine, soms grote, chaos. De behandeling kan goed werken bij diverse klachten. En dat zonder vervelende bijwerkingen.

Gezondheid

Gezondheid en gezond blijven is voor mij persoonlijk het allerbelangrijkste. Vanuit het verleden weet ik persoonlijk wat het met je kan doen wanneer je levensstijl niet gezond is.

Vanuit De Chinese Geneeskunde is de sleutel tot gezondheid balans. Zoals een evenwicht tussen rust en inspanning, evenwicht in het eten en drinken, evenwicht in seksuele activiteit en evenwicht in het klimaat. Elk langdurig onevenwicht kan dan ook een ziekteoorzaak worden. Ziekte is voor mij dus een langdurig onevenwicht. Voorbeelden zijn teveel of te weinig fysieke inspanning qua werk of sporten, een onevenwichtig dieet, een onevenwichtig emotioneel leven kunnen tot ziekte leiden maar ook extreme klimaatomstandigheden.

Dit evenwicht of onevenwicht is verschillend voor elk persoon. Bij het bepalen van de oorzaak van het probleem is het nodig om te kijken naar al deze aspecten in mijn praktijk zodat de juiste diagnose gesteld kan worden.

Om gezond te blijven of gezond te worden is bewustwording nodig waar deze onbalans zit. Vaak zit hem het in het emotionele deel waar mensen geen weet van hebben. Door mijn esoterische kennis kan ik nu daar beter uitleg over geven.